Szwedzkie naleśniki z jabłkami

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób

Wykwintne szwedzkie naleśniki - bogate smaki smakowicie się łączą.

  • Dla 10 osób

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    CIASTO NA OKOŁO 10 SZTUK
    1 1/2 SZKLANKI MĄKI PSZENNEJ
    2 ŁYŻECZKI CUKRU
    SZCZYPTA SOLI
    3 JAJKA
    3 SZKLANKI MELKA
    2 ŁYŻECZKI EKSTRAKTU WANILIOWEGO
    SZCZYPTA CYNAMONU, IMBIRU, KARDAMONU I GAŁKI MUSZKATOŁOWEJ
    OLEJ DO SMAŻENIA.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Jajko

Szwedzkie naleśniki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    WSYPAĆ SUCHE SKŁADNIKI DO MISKI I WYMIESZAĆ.
    UBIĆ JAJKA, DODAĆ MLEKO I EKSTRAKT WANILIOWY.
    NASTĘPNIE POŁĄCZYĆ SUCHE I MOKRE SKŁADNIKI W JEDNĄ MASĘ BEZ GRUDEK.
    ROZGRZAĆ PATELNIĘ I PRZESMAROWAĆ OLEJEM "RAPSO".
    WYLEWAĆ NIEWIELKĄ ILOŚĆ CIASTA I SMAŻYĆ CIENIUTKIE NALEŚNIKI.
    SMAROWAĆ DŻEMEM I PODAWAĆ Z OWOCAMI.
    PYSZNIE SMAKUJE RÓWNIEŻ Z JABŁKAMI SMAŻONYMI NA MAŚLE.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować