Migdałowe naleśniki z serkiem kozim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE:
CIASTO: SKŁADNIKI NA CIASTO MIESZAMY ZE SOBĄ NA GŁADKA MASĘ. SMAŻYMY NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI I ODKŁADAMY DO OSTUDZENIA.
PRZYGOTOWUJEMY SOS: W MAŁYM RONDELKU PODGRZEWAMY OCET BALSAMICZNY I DODAJEMY IMBIR. ODSTAWIAMY Z OGNIA I DODAJEMY ŁYŻKĘ MIODU I PÓŁ SŁOICZKA DŻEMU - DOKŁADNIE MIESZAMY. PRZECISKAMY PRZEZ SITKO I PODGRZEWAMY PRZED PODANIEM.
NA NALEŚNIKI UKŁADAMY PO 2 PLASTERKI SERA KOZIEGO, SKŁADAMY W TRÓJKĄTY.
OBTACZAMY NALEŚNIKI W MĄCE, PÓŹNIEJ W ROZTRZEPANYM JAJKU I W MIGDAŁACH - UKŁADAMY NA FORMIE ŻAROODPORNEJ WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA, POLEWAMY ROZTOPIONYM MASŁEM I WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA ( ROZGRZANEGO DO 180' STOPNI ) NA OKOŁO 10 MINUT.
PO WYJĘCIU Z PIEKARNIKA UKŁADAMY NA TALERZ I POLEWAMY SOSEM.
Komentarze