Canneloni z nadzieniem z wątróbki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis i serki otrzymałam od kuzynki z Włoch. Danie jest pyszne . Polecam.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
    1 marchew
    1 cebula
    25 dkg wątróbek drobiowych
    2 pomidory
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    3 łyżki mąki
    sok z 1 cytryny
    1/2 filiżanki wina białego
    sól.pieprz, tymianek, majeranek, vegeta
    Dodatkowo:
    sos beszamelowy
    1/2 opakowania canneloni
    20 dkg sera żółtego startego Bel Paesse
    5 dkg sera Percorino
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Przystawki Cannelloni

Canneloni z nadzieniem z wątróbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oliwę rozgrzać na patelni, usmażyć wątróbkę pokrojoną w drobną kostkę. Odstawić. Cebulę marchew pokroić w kostkę i poddusić na oleju. Następnie dodać obrane, wypestkowane i pokrojone w kostkę pomidory, doprawić przyprawami.
  • 2. W naczyniu małym rozprowadzić mąkę z koncentratem sokiem z cytryny i winem. Zagęścić nią warzywa.Dodać wątróbki, doprawić przyprawami. Ostudzić.
  • 3. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Canneloni włożyć do wrzącej wody na parę minut. Odsączyć i napełnić farszem. Ułożyć w naczyniu zalać sosem beszamelowym zmieszanym z serem Percorino, wierzch przesypać serem Bel Paese. Piec w piekarniku około 15 min w 200 stopniach. Gotowe canneloni ułożyć na półmisku udekorować ketchupem natką pietruszki. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Imieniny Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować