Canneloni z nadzieniem z wątróbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oliwę rozgrzać na patelni, usmażyć wątróbkę pokrojoną w drobną kostkę. Odstawić. Cebulę marchew pokroić w kostkę i poddusić na oleju. Następnie dodać obrane, wypestkowane i pokrojone w kostkę pomidory, doprawić przyprawami.
2.W naczyniu małym rozprowadzić mąkę z koncentratem sokiem z cytryny i winem. Zagęścić nią warzywa.Dodać wątróbki, doprawić przyprawami. Ostudzić.
3.Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Canneloni włożyć do wrzącej wody na parę minut. Odsączyć i napełnić farszem. Ułożyć w naczyniu zalać sosem beszamelowym zmieszanym z serem Percorino, wierzch przesypać serem Bel Paese. Piec w piekarniku około 15 min w 200 stopniach. Gotowe canneloni ułożyć na półmisku udekorować ketchupem natką pietruszki. Smacznego.
Komentarze