REKLAMA
Przepis ten powstał spontanicznie, podczas rozmyślań nad kolejnym obiadem.
Cannelloni z cukinii w roli charakterystycznego makaronu. Mięsne kuleczki zawinięte w plastry cukinii zapieczone z kaszą to bardzo fajne podanie mięsa mielonego w oryginalny sposób. Całość połączona sosem pieczarkowym, która smakuje wybornie i stanowi doskonały pomysł na rodzinny obiad.
Aromatyczne cannelloni przekładane zdrowym szpinakiem połączonym z intensywnym smakiem czosnku i greckiego sera, z dodatkiem sosu z dojrzewających w słońcu pomidorów. Całość gotowego obiadowego dania dopełnia dodatek kurczaka.
Prawie jak ruskie pierogi :)
Niedawno miałem przyjemność pracować z… MANGOLDEM - okazał się być bardzo wdzięcznym produktem i wyjątkowo łatwym w obróbce - dlatego też zachęcam do przyrządzenia cannelloni z mangoldem.
pychotka
Tradycyjne Cannelloni przygotowuję dość często, gdyż bardzo je lubimy. Tym razem postanowiłam trochę pokombinować z farszem. Wyszło bardzo smacznie!
„To danie przybliży smak słonecznej Italii, tym, którzy nie mogą udać się tam w podr󿔯ółty beszamel, barwiony kurkumą, bardzo ładnie prezentuje się w tym daniu.
Pyszne danie na obiad lub kolację :)
Tak przygotowany makaron podaję na niedzielny obiad lub kolację dla znajomych.
Ostatnio skomentowane
Sernik na zimno Truskawkowa Stracciatella