Rolada z wątróbki

4.48 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Wątróbka w nowoczesnej odsłonie czyli rolada z wątróbki z jajecznym nadzieniem. Łatwo się rozsmarowuje na pieczywie, niczym pasta. Doskonale smakuje i wygląda :)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • masa z wątróbki:
    400 g drobiowej wątróbki
    2-3 łyżki mąki pszennej
    1 cebula
    ok. 50 ml oleju
    sól
    pieprz

    farsz:
    4 jajka
    2 łyżki miękkiego masła
    pęczek szczypiorku
    ok. 1/3 łyżeczki kurkumy
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (185 ocen)

Zobacz również:

Rolada Wątróbka Jajko Pasty Śniadanie

Rolada z wątróbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w piórka.
    Wątróbkę oczyścić z błon, obtoczyć w mące, usmażyć na oleju razem z cebulą. Ostudzić pod przykryciem. Wątróbkę i cebulę przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem, zmiksować blenderem. Wyłożyć na folię aluminiową tworząc prostokąt o wymiarach ok. 25x20 cm, wyrównać i wygładzić nożem.
    Jajka ugotować na twardo, ostudzić, zetrzeć na tarce. dodać masło, kurkumę, sól i pierz, wymieszać. Wsypać posiekany szczypiorek, ponownie wymieszać. Rozłożyć na masie z wątróbki, rozsmarować i wyrównać nożem. Pomagając sobie folią, zawinąć w roladę. wstawić do lodówki do schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować