Pasztet z wątróbki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

bardzo łatwy w przygotowaniu, więc warto go przygotować samemu

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 50 dag wątróbki drobiowej
    2 łyżki masła
    1 cebula
    15 dag stopionego masła
    sól do smaku
    kolorowy pieprz do smaku
    1/2 łyżeczki tymianku
    1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
    1/4 łyżeczki mielonego imbiru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Kanapki Pasty Pasztet

Pasztet z wątróbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę opłukać i oczyścić z błonek.
    Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła.
    Smażyć na nim wątróbkę razem z obraną i pokrojoną w kostkę cebulą.
    Przestudzić.
    Usmażoną wątróbkę z cebulą przełożyć do blendera.
    Zmiksować na gładko.
    Dodać stopione masło oraz przyprawy.
    Dobrze razem wymieszać.
    Przełożyć do słoiczków i wstawić do lodówki.
    Jeżeli chcemy pasztet przechowywać dłużej należy na wierzchu polać go sklarowanym masłem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Pasztet z wątróbki

0 (0 ocen)

Pasztet z wątróbki

Gregorhspeed ... 4 godz. 10 min

To może cię zainteresować