Wiosenna zupa z czosnkiem niedźwiedzim

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kremowa zupa z czosnkiem niedźwiedzim śmietaną i wędzonym łososiem.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    3-4 ziemniaki
    korzeń pietruszki
    biała część pora
    1/4 selera
    2 garści czosnku niedźwiedziego
    2 litry bulionu drobiowego lub warzywnego
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy
    gałka muszkatołowa
    200 g kwaśnej śmietany
    200 g wędzonego łososia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Wiosenna zupa z czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, pietruszkę, selera i pora zalewamy zimnym rosołem i gotujemy do miękkości. Dodajemy posiekany czosnek niedźwiedzi. Całość miksujemy. Doprawiamy do smaku przyprawami. Podajemy z kleksem śmietany i kawałkami wędzonego łososia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek niedźwiedzi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować