
Dodane przez: Świeca Urszula
Ulubiona kwaśna wiosenna zupka, smak z dzieciństwa.
Zupa szczawiowa z jajkiem
Porady
Kwasowość zupy regulujemy szczawiem.
Zamiast śmietany możemy wlać mleko. Zaprawkę zastąpić- serkiem topionym.
Zupa smakuje również odgrzana.
Szczaw jest zdrowym warzywem, ale spożywany z umiarem. Zawiera bowiem szczawiany, które niekorzystnie wpływają na nerki.
Uważa się, że flawonoidy występujące w szczawiu niszczą komórki nowotworowe i przyczyniają się do wzmocnienia systemu odpornościowego w organizmie. Zawiera także witamin: A, E, C, niacynę, wapń, ryboflawin, żelazo, kwas foliowy
Ciekawostka: codziennie picie 1 litra szczawiowej wody sporządzonej z 10 gram szczawiu,
pomoże usunąć nałóg palenia papierosów, stres i nadmiar kalorii.
Dodane przez: Kasia Pichci
Zupa szczawiowa z kiełbasą ziemniakami...
Dodane przez: Ewelina Marcin
Tradycyjna zupa polskiej kuchni...
Dodane przez: kasia_m86
Smaczna zupa szczawiowa. Jest to...
Dodane przez: Joanna Kryla
Dość kwaśna tradycyjna szczawiowa...
Komentarze