Zupa rybna

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zupę rybną trzeba zrobić doskonałą,aby przekonać do niej tych,którzy nie doceniają jej smaku.Ten przepis dostałam o d Taty.Polecam.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - dorsz (głowa,płetwy,kawałki ryby ze skórą): 200 gramów
    - tołpyga (filet): 1 sztuka
    - włoszczyzna: 1 pęczek
    - pomidory: 0.5 puszki
    - Liscie laurowe: 4 sztuki
    - ziele angielskie (ziarenka): 6 sztuk
    - pieprz (ziarenka): 4 sztuki
    - sok z cytryny: 2 łyżki
    - cukier: 1 łyżeczka
    - cebula: 1 sztuka
    - białe wino: 6 łyżek
    - koperek (posiekany): 0.5 pęczka
    - ziemniaki (młode,małe): 8 sztuk
    - sól: 3 szczypty
    - suszone pomidory: 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużego garnka wlać 2,5 litra wody,wrzucić obraną i umytą włoszczyznę,cebulę,oraz ziemniaki(można gotować w mundurkach-ze skórką),liście laurowe,ziele angielskie,sól,pieprz,gotować,aż warzywa będą miękkie.
  • 2. Do bulionu wrzucić koperek,ryby,wlać sok z cytryny,białe wino,dodać pomidory suszone oraz pomidory z puszki,wsypać cukier,wymieszać i gotować na wolnym ogniu 15 minut.Wyjąć włoszczyznę,ryby,ewentualnie doprawić solą,pieprzem.Do zupy wkroić ugotowaną,pokrojoną marchewkę.
    Uwaga:dla smakoszy rybnej ideałem będzie dodatek krewetek i odrobiny tabasco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Włoszczyzna Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować