Zupa rybna

4.99 (151 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Niezwykle pożywna zupa z kawałkami soczystej polędwicy z dorsza zanurzonej w aromatycznych warzywach.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g polędwicy z dorsza
    2 pietruszki
    2 marchewki
    połowa selera
    2 cebule
    por-biała część
    4 ziemniaki
    pół szklanki żółtej soczewicy
    3 łyżki oleju rzepakowego
    500 ml passaty pomidorowej
    500 ml pomidorów bez skóry
    450g mrożonego zielonego groszku
    2-3 liście laurowe
    szczypta szafranu
    3-4 kulki ziela angielskiego
    ostra papryka w płatkach 1/4 łyżeczki
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.99 (151 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa rybna Ryba

Zupa rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa rybna 1. Oczyszczone warzywa rozdrabniam w robocie tarczą do warzyw. Można zetrzeć na tarce.
  • Zupa rybna 2. Do garnka wlewam olej i podgrzewam. Dodaję starte warzywa, liście laurowe, szafran, ziele angielskie i soczewicę. Mieszam i smażę około 3 minuty. Wlewam 2 litry gorącej wody i gotuję na wolnym ogniu 10 minut.
  • Zupa rybna 3. Dodaję passatę i pomidory - zagotowuję. We wrzącą zupę wkładam kawałki polędwicy z dorsza, przyprawiam do smaku i gotuję jeszcze na wolnym ogniu około 15 minut.
  • Zupa rybna 4. Zupę podaję gorącą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować