Zupa pieczarkowa z dodatkiem maślanki

2 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mam dla was nowy przepis na szybką w wykonaniu a zarazem bardzo smaczną zupę pieczarkową, po przepis zapraszam na blog Kuchnia Domowa Agi

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża marchew,
    2 łyżki masła,
    600 g pieczarek,
    1 plaster selera,
    2 łyżki świeżego kopru,
    3 ziarna ziela angielskiego,
    1 większy liść laurowy,
    1 łyżka przyprawy uniwersalnej,
    1 łyżka suszonej włoszczyzny,
    1 łyżka soku z cytryny,
    2 szklanki makaronu rurki,
    1 szklanka maślanki,
    3 łyżki z górką śmietany 18 %,
    1 łyżeczka cukru,
    1 płaska łyżka majeranku
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa z dodatkiem maślanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Do garnka wlać od 1,5 - 2 litrów wody dodać marchew startą na tarce jarzynowej oraz resztę składników, gotować na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Po tym czasie dodać makaron i gotować kto jak lubi a w międzyczasie usmażyć na maśle pieczarki z sokiem od cytryny
  • zupa 2. Gdy makaron jest już odpowiednio ugotowany dodać usmażone pieczarki oraz świeży koper i majeranek pogotować na wolnym ogniu przez 5 - 10 minut a w międzyczasie przygotować maślankę ze śmietaną i cukrem
  • zupa 3. Po wyznaczonym czasie wlać przygotowaną maślankę szybko zamieszać i pogotować jeszcze przez 5 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maślanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować