Mielone z dodatkiem maślanki

3.33 (6 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lubicie mielone ? mam dla was przepis na idealnie soczyste mojego pomysłu

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 670 g mięsa mielonego z łopatki,
    0,5 pęczka szczypioru,
    2 jajka rozmiar M,
    0,5 łyżki soli drobnej,
    0,5 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu czarnego,
    4 łyżki bułki tartej drobnej,
    100 ml maślanki,
    olej do smażenia
    surówka :

    3 małe cebule,
    3 pomidory,
    4 liście sałaty lodowej,
    2 łyżki śmietany 18 %,
    0,5 łyżeczki soli drobnej,
    1 szczypta pieprzu czarnego
Wystaw ocenę:

3.33 (6 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Mielone z dodatkiem maślanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Wszystkie składniki dodać do miski i wyrobić na jednolitą masę mięsną
  • obiad 2. Z odpoczętego mięsa formować kotlety i smażyć na średnim ogniu z obu stron na rumiany kolor
  • obiad 3. Jak już kotlety mamy po smażone wtedy przygotować surówkę dodając składniki do salaterki i wszystko połączyć ze sobą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maślanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować