Zupa ogórkowo - buraczkowa

2 (2 ocen)

  • 8 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mam dziś dla was nowy przepis na zupę może wam się spodoba a może nie decyzja należy do was mimo to zostawiam przepis

  • 8 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg kostek żeberkowych,
    3 średniej wielkości ogórki kiszone,
    1 szklanka soku z ogórków kiszonych,
    2,5 łyżki suszonej włoszczyzny,
    1,5 łyżki przyprawy uniwersalnej,
    6 - 8 ziemniaków,
    5 ziarenek ziela angielskiego,
    1 liść laurowy,
    1 śmietana 18 % - 330 g,
    3 łyżki pokrojonych liści pora i selera,
    4 łyżki buraków czerwonych tartych,
    2 łyżeczki cukru,
    1 łyżka suszonego kopru,
    1 szklanka to poj. 250 ml
Wystaw ocenę:

2 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ogórkowo - buraczkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać kości żeberkowe oraz suszoną włoszczyznę i przyprawę uniwersalną, gotować do miękkości mięsa na kościach. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz pokrojone liście pora i selera, gotować do miękkości ziemniaków
  • zupa 2. Jak już ziemniaki są miękkie dodać ziela oraz liść laurowy a następnie starte ogórki z sokiem oraz buraczki, gotować na wolnym ogniu do miękkości ogórków
  • zupa 3. Do całości jak ogórki są już miękkie wlać przygotowaną śmietanę z cukrem, energicznie zamieszać lekko zagotować a na koniec dodać suszony koper. zamieszać i zdjąć z ognia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kości

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować