Zupa buraczkowa

4.49 (196 ocen)

Smacznie i tanio.

Składniki:

  • 3 średnie buraki
    2 skrzydełka z kurczaka
    marchewka
    pietruszka
    5-6 ziemniaków
    sól,pieprz,ocet,cukier,wegeta
    1 listek laurowy
    2 kulki ziela angielskiego
    śmietana 12 %
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa buraczkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka włożyć skrzydełka marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach ziemniaki obrać pokroić w kostkę zalać wodą dodać przyprawy ziele i listek laurowy gotować aż ziemniaki będą na pół miękkie.
    Buraki obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach
    dodać do gotującej się zupy odrazu dodać 2-3 łyżeczki octu i 1 łyżeczkę cukru (zupa nie straci koloru) gotować na małym ogniu do miękkości buraków. Pod koniec gotowania dodać śmietane gotować jeszcze przez chwilę. Smacznego;-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować