Zupa ogórkowa z podsmażanymi ogórkami na swojskim smalcu ze skwarkami

3.5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wczoraj przygotowałam przepyszną ogórkową przepis z dokładnym opisem zostawiam na blogu chcecie ? więc zapraszam do zapoznania się z nim

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg kości z boczku na zupy,
    2 łyżki suszonej włoszczyzny,
    1 łyżka przyprawy uniwersalnej,
    3 duże ogórki kiszone,
    3/4 szklanki soku z ogórków,
    1 liść laurowy,
    5 ziarenek ziela angielskiego,
    6 - 8 ziemniaków,
    0,5 dużego kubka śmietany 18 % - 400 g cały,
    1 łyżeczka cukru,
    1 łyżka suszonego kopru,
    1 łyżka swojskiego smalcu ze skwarkami
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ogórkowa z podsmażanymi ogórkami na swojskim smalcu ze skwarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Do garnka wlać wodę dodać kości na zupę lub dowolne mięso, wsypać włoszczyznę oraz przyprawę uniwersalną a także ziela i liść laurowy. gotować do miękkości mięsa następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości
  • zupa 2. W międzyczasie podsmażyć ogórki starte na drobnej tarce jarzynowej na dodanym smalcu
  • zupa 3. Do gotującej się zupy z podsmażonymi ogórkami dodać przygotowaną śmietanę, chwilę zagotować zdjąć z ognia i dodać koper
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiszone ogórki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować