Zupa ogórkowa z drobiowymi pulpetami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i proste danie jednogarnkowe, które smakuje o każdej porze roku :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2,5 litra bulionu drobiowego
    5-6 ogórków kiszonych
    3 marchewki 
    1 pietruszka
    4-5 ziemniaków 
    2 liście laurowe 
    3 ziarna ziela angielskiego 
    1 łyżka posiekanego koperku
    2 łyżki śmietany 
    Pulpety: 40 dkg mielonego mięsa (u mnie z indyka) 
    pół cebuli
    1 jajko 
    1 bułka 
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zupa ogórkowa z drobiowymi pulpetami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć, obrać i oczyścić. Marchew i pietruszkę pokroić w plastry, a ziemniaki w kostkę. Całośc wrzucić do bulionu i zagotować.Dodać listki laurowe i ziele angielskie.Do miękkich warzyw dodać starte na tarce o dużym oczku ogórki.
  • 2. Pulpety: do miski przełożyć mięso mielone, dodać posiekaną cebulę oraz wyciśniętę w mleku bułkę. Na koniec wbić jajko i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać, po czym formować niedużej wielkości kulki. Pulpety wrzucać do gotującego się bulionu i gotować do miękkości. Na koniec dodać posiekany koperek, a gotową zupę zabielić śmietaną. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować