Zupa z sałaty masłowej z drobiowymi pulpetami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dzięki pulpetom zupa jest bardzo pożywnym daniem

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pulpety
    300 g mielonego mięsa
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    Sól i pieprz
    Słodka papryka

    Zupa
    2 ziemniaki
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 sałata
    1 cebula
    50 ml słodkiej śmietanki
    woda
    sól i pieprz
    3 ząbki czosnku
    gałka muszkatołowa
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Pulpety

Zupa z sałaty masłowej z drobiowymi pulpetami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso łączymy z posiekaną cebulą i przeciśnietym czosnkiem. Dodajemy przyprawy do smaku i dokładnie mieszamy. Z masy formujemy małe pulpety i smażymy je na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju, na złoty kolor.
  • 2. Ziemniaki, pietruszkę i marchewkę obieramy i kroimy w kostkę.
    Na odrobinie oleju smażymy posiekaną cebulę i czosnek, dodajemy warzywa i dusimy ok. 10 minut,. Następnie wlewamy wodę i dodajemy posiekaną sałatę, sól i pieprz oraz szczyptę gałki muszkatołowej. Gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie i następnie blendujemy. Dolewamy śmietankę. Doprawiamy.
    Podajemy z pulpetami
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować