Zupa ogórkowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tradycyjna zupa ogórkowa jest to jedna z najsmaczniejszych zup. Ja i moja rodzina uwielbiamy zabielaną zupę,ale można ją zrobić pod swój gust.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 żeberka wędzone
    2 litry wody
    4 ogórki koszone + sok z ogórków ok 100ml
    2 marchewki
    4 ziemniaki
    1 liść laurowy
    4 ziela angielskie
    sól do smaku
    100ml śmietany 30 %
    1 łyżeczka mąki pszennej,
    natka koperku lub pietruszki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa Ogórki kiszone

Zupa ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa ogórkowa 1. Do garnka wkładam pokrojone 4 żeberka , zalewam wodą, dodaję , sól,ziele angielskie i liść laurowy. Gotuję. W między czasie dodaję obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, starta marchewkę. Gdy ziemniaki są już lekko miękkie dodaje starte na tarce o grubych oczkach ogórki kiszone. Zakwaszam sokiem z ogórków. Na koniec dodaję do zupy śmietanę wymieszaną z mąką i doprawiam do smaku. Przed podaniem dodaj posiekany koperek lub pietruszkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować