Zupa-krem z pieczarek

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo pożywna zupa-krem z pieczarek z warzywami to super pomysł na zupę imprezową i nie tylko.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g pieczarek
    1 cebula
    2 ziemniaki
    1 marchewka
    1 pietruszka
    2 łyżeczki masła
    1 kostka bulionowa
    1,5l wody
    Maggi
    Vegeta
    Sol
    Pieprz
    Śmietana gęsta 18% 200ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa-krem z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy i kroimy w średnią kostkę. Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na maśle. Pieczarki obieramy, kroimy w plastry i podsmażamy z cebulą do momentu odparowania wody. Przyprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. W garnku gotujemy wodę. Do wrzątku wrzucamy kostkę bulionową, rozpuszczamy i dodajemy warzywa. Doprawiamy. Pieczarki wrzucamy do bulionu, gdy warzywa będą miękkie. Gotujemy całość Ok 10 minut. Po ugotowaniu blendujemy zupę na gładko, doprawiamy śmietanką, i przyprawami do smaku. Gotujemy 5 minut. Gotową zupę podajemy np. z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować