Zupa krem z marchwi Ali

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zupa krem to świetne danie zarówno na szybki obiad jak i podwieczorek. Bardzo prosta w wykonaniu.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 marchewki
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka oliwy z oliwek
    l 2 szklanki gorącego bulionu warzywnego
    śmietanka 30
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Zupa krem z marchwi ali - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa krem z marchwi 1. Marchewkę obrać i pokroić w talarki
    Cebulę obrać o pokroić w kostkę
    czosnek pokroić w plasterki
    W garnku z grubym dnem rozgrzać łyżkę oliwy i dusić pod przykryciem około 15 minut mieszający przy tym od czasu do czasu. Następnie do podduszonych warzyw wlać gorący bulion i gotować na małym ogniu kolejne 15 minut. Gdy marchewka będzie miękka całość zblendować na krem dodać śmietankę wymieszać. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Piknik Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować