Zupa koperkowa na żeberkach

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ostatnia szansa na zrobienie w tym roku zupy ze świeżym zielonym koperkiem prosto z ogródka. Lubimy ją bo zapachem przypomina nam wiosnę i lato :)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok 60 0 g świeżych żeberek
    500 g ziemniaków
    2 marchewki +1 pietruszka + kawałek selera+ biała część pora
    duży pęczek zielonego koperku
    200 ml śmietany słodkiej 18%
    do smaku sól i pieprz mielony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania jednogarnkowe

Zupa koperkowa na żeberkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Pokrojone na kawałki żeberka gotować w lekko osolonej wodzie ok. 30 minut, dodać teraz pokrojone w kostkę ziemniaki i warzywa (por w talarki), jak już warzywa będą miękkie dodać posiekany koperek, doprawić do smaku i wlać śmietanę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować