Zupa koperkowa

  • wyświetlono: 22504 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 2

W ogrodzie pięknie rośnie koper. Oczywiście nie mogłam się oprzeć. Lekka, smaczna i szybka zupa koperkowa.

IMG20120810_002
  • 6 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

2 młode marchewki
1 młoda pietruszka korzeń
1 mały młody seler korzeń
1 średni młody por
1 mały pęczek świeżego kopru
2 litry wody
2/3 szklanki ryżu
1/2 szklanki śmietany
1 łyżka mąki pszennej
2 łyżki oleju
Sól
Pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa koperkowa

  • 1. Warzywna myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Pora kroimy w plasterki.
    Warzywa dusimy na oleju ok. 5 do 7 minut.
    Zalewamy wodą.
    Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy ryż, solimy i gotujemy do jego miękkości.
    Pod koniec godowania zupę zalewamy śmietaną roztrzepana z mąką.
    Doprawiamy do smaku.
    Gdy wszystko się zagotuje zestawiamy z palnika i wsypujemy świeżo umyty i posiekany koper.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżwarzywazupakoper

Komentarze

Podobne przepisy

zupa koperkowa

Dodane przez: iziona

Zupa koperkowa

Dla mnie zupa koperkowa to smak...

Zupa koperkowa

Dodane przez: mrudz

Zupa koperkowa

Moja rodzina uwielbia zupy, ten...

image-01am9sh

Dodane przez: ewuska2016

Zupa koperkowa

Prosta i smaczna

image-06yo0bp

Dodane przez: JulkaTomeczek

Zupa koperkowa

Moja córeczka bardzo lubi zupki...

Zupa koperkowa z tortellini

Dodane przez: Martyna1991

Zupa koperkowa z tortellini

Delikatna , aromatyczna zupa z...

Zupa koperkowa z cukinią

Dodane przez: Martyna1991

Zupa koperkowa z cukinią

Moja ulubiona letnia zupa zaraz...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE