Zupa koperkowa

4.99 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

W ogrodzie pięknie rośnie koper. Oczywiście nie mogłam się oprzeć. Lekka, smaczna i szybka zupa koperkowa.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 młode marchewki
    1 młoda pietruszka korzeń
    1 mały młody seler korzeń
    1 średni młody por
    1 mały pęczek świeżego kopru
    2 litry wody
    2/3 szklanki ryżu
    1/2 szklanki śmietany
    1 łyżka mąki pszennej
    2 łyżki oleju
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (143 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywna myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Pora kroimy w plasterki.
    Warzywa dusimy na oleju ok. 5 do 7 minut.
    Zalewamy wodą.
    Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy ryż, solimy i gotujemy do jego miękkości.
    Pod koniec godowania zupę zalewamy śmietaną roztrzepana z mąką.
    Doprawiamy do smaku.
    Gdy wszystko się zagotuje zestawiamy z palnika i wsypujemy świeżo umyty i posiekany koper.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Ryż Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować