Zupa warzywna na żeberkach

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nie lada gratka dla koneserów zup.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g żeberek wieprzowych
    300 g kapusty białej
    1/4 sztuki kalafiora
    1 duża marchew
    1 pietruszka
    1 kawałek selera
    4 ziemniaki
    2 pomidory
    4 łyżki pasty warzywnej
    1 łyżka czerwonego curry
    1 łyżka masła
    1 łyżka mąki kukurydzianej
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    koperek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zupa warzywna na żeberkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa warzywna na żeberkach 1. Żeberka kroimy na porcje, zalewamy zimną wodą (1,5 litra), zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze przez kwadrans. Usuwamy szumowiny.

    Następnie dodajemy pokrojone warzywa typu, co pod ziemią rośnie. Marchew. Pietruszkę, seler, ziemniaki. Gotujemy przez kolejny kwadrans dodając 4 łyżki pasty warzywnej( http://www.rngkitchen.pl/2018/11/kostka-rosoowa-no-waste.html ) oraz łyżkę curry.

    Kapustę szatkujemy.
    Kalafior dzielimy na różyczki.
    Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy na kawałki.
    Dodajemy do zupy, gotując do miękkości składników.

    Z masła i mąki przygotowujemy zasmażkę. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i chwilę smażymy, mieszamy. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy. Wlewamy wywar z zupy, rozpuszczamy i dodajemy z powrotem do zupy. Dokładnie rozprowadzamy w zupie.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Posypujemy posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować