Zupa koperkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szybka, prosta i sycąca zupa. Zasmakuje każdemu a w szczególności dzieciom. Polecam

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 litry wywaru warzywnego lub rosołu
    1 duży ziemniak
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 duży pęczek koperku
    4-5 jajek
    śmietana lub jogurt naturalny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa koperkowa

Zupa koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa koperkowa 1. Ziemniaka, marchew i pietruszkę obieramy i myjemy. Pietruszkę i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ziemniaka kroimy w kosteczkę. Rosół lub wywar zagotowujemy. Na gotujący wrzucamy starte warzywa oraz pokrojonego ziemniaka. Gotujemy ok 10-15 min do miękkości warzyw. Jajka gotujemy na twardo. Koperek myjemy, siekamy i wrzucamy do zupy. jajka studzimy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Na talerz lub do miseczki nalewamy zupkę, dodajemy jajka i zabielamy śmietaną lub jogurtem naturalnym. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować