Zupa kalarepa z kapustą na kaczce

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zupa na którą czekam cały rok ponieważ uwielbiam młodą kapustę. Obowiązkowo musi być dużo koperku który mogę jeść łyżkami. Polecam gotować zupę na wywarze z kaczki, ma ona wtedy fajny smak.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkielet od kaczki
    2 skrzydła, szyjka od kaczki
    1/2 główka kapusty młodej
    4 ziemniaki
    1 kawałek por
    1 pietruszka korzeń
    1 plaster selera
    2 marchewki
    1 kalarepa
    3 ziela angielskie
    2 liście laurowe
    sól, koper świeży
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kalarepa z kapustą na kaczce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie elementy od kaczki przekładam do garnka dolewam 3 litry wody, dodaje liść, ziele angielskie i gotuję. W między czasie obieram marchewkę i kroję w kostkę, kapustę szatkuję, kalarepę obieram i kroję w paski, seler i pietruszkę ścieram na tarce jarzynowej, por drobno kroję. Warzywa przekładam do garnka i gotuję razem. Zupę gotuje około godziny na wolnym ogniu. Na końcu doprawiam solą dodaję koper świeży.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kaczka Kalarepa Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować