Kalarepa faszerowana ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalarepy obrać, ściąć wierzchy i wydrążyć środki. Obgotować w osolonej wodzie 15 minut. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, przełożyć do miski. Marchewkę obrać, z papryki wykroić gniazdo nasienne. Pokroić w kostkę. Pieczarki opłukać, osuszyć, pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Warzywa usmażyć porcjami na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Dodać je do ryżu razem z koncentratem pomidorowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze razem wymieszać. Tak przygotowanym ryżem nadziewać wcześniej przygotowane kalarepy. Piec 20 - 30 minut. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Komentarze