Kalarepa faszerowana ryżem

4.5 (143 ocen)

bardzo smaczne danie

Składniki:

  • 4 kalarepy
    1 woreczek ryżu
    1 marchewka
    1 czerwona papryka
    20 dag pieczarek
    1 cebula
    4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kalarepa faszerowana ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepy obrać, ściąć wierzchy i wydrążyć środki. Obgotować w osolonej wodzie 15 minut. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, przełożyć do miski. Marchewkę obrać, z papryki wykroić gniazdo nasienne. Pokroić w kostkę. Pieczarki opłukać, osuszyć, pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Warzywa usmażyć porcjami na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Dodać je do ryżu razem z koncentratem pomidorowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze razem wymieszać. Tak przygotowanym ryżem nadziewać wcześniej przygotowane kalarepy. Piec 20 - 30 minut. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kalarepa nadziewana ryżem

To może cię zainteresować