Kalarepa w sosie koperkowym

4.48 (178 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną kalarepę w sosie koperkowym z dodatkiem słodkiej śmietanki. Polecam jako dodatek do drugiego dania.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średnia kalarepka
    1 1/2 szklanki wody
    1/2 szklanki słodkiej śmietanki 30%
    2 czubate łyżki pokrojonego koperku
    1 łyżeczka z czubkiem mąki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (178 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Kalarepa w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kalarepa w sosie koperkowym 1. Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gazie, zagotowujemy.
    Kalarepę obieramy ze skórki i kroimy w sporą kostkę, wkładamy do garnka z gotującą się wodą.
    Koperek myjemy i lekko osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy na drobno.
    Pokrojony koperek dodajemy do kalarepki i gotujemy do miękkości.
    Do śmietanki wsypujemy mąkę i mieszamy, wlewamy do garnka oraz przyprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Koper Woda Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować