Zupa kalafiorowa z soczewicą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na zupę kalafiorową w trochę innej wersji, z dodatkiem czerwonej soczewicy. Zupa jest tania, smaczna i odżywcza. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 l wody
    1 duża marchew
    kawałek selera
    3 średnie ziemniaki
    1/2 średniego kalafiora
    6 łyżek czerwonej soczewicy
    1 szklanka mleka
    przyprawa do zupy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kalafiorowa z soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa kalafiorowa z soczewicą 1. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy
    marchew i seler, myjemy i kroimy w kosteczkę. Wkładamy do gotującej się wody.
    Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i dokładamy do garnka.
    Kalafior dzielimy na różyczki i myjemy, wkładamy do gotujących się warzyw.
    Dosypujemy soczewicę i gotujemy do miękkości.
    Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku i wlewamy mleko, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować