Zupa z czerwoną soczewicą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na gęstą i pożywną zupę. Przygotowana z niewielu składników smakuje pysznie. Polecam na obiad z domowym pieczywem.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 l wody
    2 duże marchewki
    3 ziemniaki
    1 szklanka czerwonej soczewicy
    1 duża cebula
    4 ząbki czosnku
    3 płaskie łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżka klarownego masła
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z czerwoną soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z czerwoną soczewicą 1. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy i myjemy marchew, kroimy w kosteczkę i wkładamy do garnka z gotującą się wodą.

    Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i wkładamy do gotującej się marchewki po 15 minutach gotowania. Gdy ziemniaki są półmiękkie wsypujemy soczewicę.
    Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, przesmażamy na maśle ( klarowanym ) i dodajemy do zupy. Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować