Zupa kalafiorowa pachnąca wiosną

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Zupa kalafiorowa, to jedno z tych dań, które najlepiej smakuje na wiosnę, gdy zrobiona jest ze świeżych, polskich kalafiorów. To także zupa, której wstyd nie umieć zrobić. O tym, że jest banalna w wyk

  • Łatwy

Składniki:


  • - buliona warzywny lub drobiowy: 1.5 litra
    - kalafior: 1 sztuka
    - śmietana 18%: 2 łyżki
    - ziemniaki: 3 sztuki
    - marchew: 2 sztuki
    - pietruszka: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - koperek świeży: 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kalafiorowa pachnąca wiosną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Przygotowanie: Do gotującego się bulionu dodajemy wcześniej umyte i porwane na kawałki cząstki kalafiora i gotujemy aż staną się miękkie. Po 5-10 minutach odkąd kalafior zacznie się gotować dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaczki, marchew, pietruszkę i cebulę - całość gotujemy, aż warzywa staną się miękkie. Następnie prawie gotową zupę zabielamy śmietanką i przyprawiamy do smaku. Podaną na talerz zupę posypujemy świeżo posiekanym koperkiem i częstujemy kogoś bliskiego naszemu sercu ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować