Zupa kalafiorowa, to jedno z tych dań, które najlepiej smakuje na wiosnę, gdy zrobiona jest ze świeżych, polskich kalafiorów. To także zupa, której wstyd nie umieć zrobić. O tym, że jest banalna w wyk
Zupa kalafiorowa pachnąca wiosną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Przygotowanie: Do gotującego się bulionu dodajemy wcześniej umyte i porwane na kawałki cząstki kalafiora i gotujemy aż staną się miękkie. Po 5-10 minutach odkąd kalafior zacznie się gotować dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaczki, marchew, pietruszkę i cebulę - całość gotujemy, aż warzywa staną się miękkie. Następnie prawie gotową zupę zabielamy śmietanką i przyprawiamy do smaku. Podaną na talerz zupę posypujemy świeżo posiekanym koperkiem i częstujemy kogoś bliskiego naszemu sercu ;)
Komentarze