Zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaczne danie jednogarnkowe :)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg schabu
    2 cebule
    60 dkg ziemniaków
    50 dkg pieczarek
    2 papryki
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka krojonych pomidorów
    1 słoiczek koncentratu
    200 g musu z pieczonej dyni
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    zioła prowansalskie
    maggi, ocet winny lub jabłkowy
    do podania:
    czosnkowy chlebek odrywany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawami, skropić maggi i octem i odstawić najlepiej na noc do lodówki. Cebulę pokroić w kostkę i wrzucić do rondla. Zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać mięso i podsmażyć. Zalać wrzątkiem i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Dodać pokrojonej w kostkę ziemniaki, gotować około 10 minut i dodać pozostałe składniki: pokrojone w paski pieczarki, kukurydzę razem z zalewą, pokrojoną paprykę, wlać pomidory, koncentrat i dodać mus dyniowy. W razie potrzeby dolać wody. Całość gotować jeszcze około 20-30 minut. Doprawić do smaku. Podawać z chlebkiem czosnkowym. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować