Zupa Gulaszowa

  • wyświetlono: 1165 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Danie jednogarnkowe,sycąca i rozgrzewająca zupa.

Zdjęcie do publikacji.
  • 6 porcje
  • 90min
  • Łatwy

Składniki

600 g mięsa gulaszowego
woda lub bulion
4,5 dużych ziemniaków
2 marchewki
1 korzeń pietruszki
kawałek selera
2 duże pomidory malinowe
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
1 duża papryka czerwona
4 ogórki małosolne
2 łyżki koncentratu pomidorowego
ulubiona przyprawa do wieprzowiny
sól i pieprz do smaku
słodka i ostra papryka w proszku do smaku
4 ziarna ziela angielskiego
2 listki laurowe
pół pęczka natki pietruszki
2 łyżki mąki+woda
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa Gulaszowa

  • Zupa gulaszowa.1. Mięso wymyć,osuszyć i pokroić w drobną kostkę,skropić odrobiną oleju i przyprawić ulubioną przyprawą do wieprzowiny,oraz paprykami w proszku.
    Cebulę i czosnek obrać,cebulę posiekać w piórka a czosnek przecisnąć przez praskę.
    Mięso wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem,podsmażyć następnie wrzucić cebulę,
  • Zupa gulaszowa.2. całość smażyć do zarumienienia mięsa i odparowania wody,2 min.przed końcem smażenia wrzucić czosnek,zawartość patelni przełożyć do garnka,patelnie zalać wrzącą wodą lub bulionem,następnie przelać tę wodę do garnka z mięsem(tak aby mięso było przykryte),wrzucić ziele angielskie i listki laurowe,oraz obrane i pokrojone w kostkę pomidory,obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę i korzeń pietruszki,kawałek selera,dusić pod przykryciem ok.1 godz.w zależności od rodzaju mięsa jakie używamy,co jakiś czas dolać wrzącej wody z czajnika w razie konieczności.
    Ziemniaki obrać jak do zupy,z papryki usunąć gniazdo nasienne,pokroić w paseczki,i wrzucić razem z ziemniakami do zupy,gdy ziemniaki będą miękkie dodać przecier pomidorowy,oraz pokrojone w drobną kosteczkę ogórki małosolne.
    Całość doprawić solą i pieprzem do smaku,zaciągnąć mąką(2 łyżki mąki rozmieszać w kilku łyżkach wody i wlać do gotującej się zupy).
  • Zupa gulaszowa.3. Do gotowej zupy wrzucić posiekaną natkę pietruszki.
    Podawać z pieczywem.

Porady

Do zupy można dodać kolorową paprykę,oraz różne rodzaje mięsa.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsodanie jednogarnkowepaprykaPomidoryzupaOgórki małosolneobiadZ różnych stron światazupa gulaszowasycąca zupa

Komentarze

Podobne przepisy

zupa gulaszowa

Dodane przez: Michał Wrzosek

Zupa gulaszowa

Szukasz inspiracji kulinarnej z...

Zupa gulaszowa

Dodane przez: joanna30

Zupa gulaszowa

Sycąca, rozgrzewająca i pyszna....

Zupa węgierska, zupa gulaszowa

Dodane przez: AnetaJ

Zupa węgierska, zupa gulaszowa

To pyszna węgierska zupa, która...

image-1u5e1ax

Dodane przez: JulkaTomeczek

Zupa gulaszowa

Pyszna i sycąca zupa najlepiej...

zupa gulaszowa

Dodane przez: wiola

Zupa gulaszowa

Zmodyfikowana po naszemu wersja...

Zupa gulaszowa

Dodane przez: Goszka

Zupa gulaszowa

Sycąca i rozgrzewająca,gęsta zupa...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE