Zupa Gulaszowa

  • wyświetlono: 509 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Danie jednogarnkowe,sycąca i rozgrzewająca zupa.

Zdjęcie do publikacji.
  • 6 porcje
  • 90min
  • Łatwy

Składniki

600 g mięsa gulaszowego
woda lub bulion
4,5 dużych ziemniaków
2 marchewki
1 korzeń pietruszki
kawałek selera
2 duże pomidory malinowe
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
1 duża papryka czerwona
4 ogórki małosolne
2 łyżki koncentratu pomidorowego
ulubiona przyprawa do wieprzowiny
sól i pieprz do smaku
słodka i ostra papryka w proszku do smaku
4 ziarna ziela angielskiego
2 listki laurowe
pół pęczka natki pietruszki
2 łyżki mąki+woda
olej do smażenia

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Zupa Gulaszowa

  • Zupa gulaszowa.1. Mięso wymyć,osuszyć i pokroić w drobną kostkę,skropić odrobiną oleju i przyprawić ulubioną przyprawą do wieprzowiny,oraz paprykami w proszku.
    Cebulę i czosnek obrać,cebulę posiekać w piórka a czosnek przecisnąć przez praskę.
    Mięso wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem,podsmażyć następnie wrzucić cebulę,
  • Zupa gulaszowa.2. całość smażyć do zarumienienia mięsa i odparowania wody,2 min.przed końcem smażenia wrzucić czosnek,zawartość patelni przełożyć do garnka,patelnie zalać wrzącą wodą lub bulionem,następnie przelać tę wodę do garnka z mięsem(tak aby mięso było przykryte),wrzucić ziele angielskie i listki laurowe,oraz obrane i pokrojone w kostkę pomidory,obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę i korzeń pietruszki,kawałek selera,dusić pod przykryciem ok.1 godz.w zależności od rodzaju mięsa jakie używamy,co jakiś czas dolać wrzącej wody z czajnika w razie konieczności.
    Ziemniaki obrać jak do zupy,z papryki usunąć gniazdo nasienne,pokroić w paseczki,i wrzucić razem z ziemniakami do zupy,gdy ziemniaki będą miękkie dodać przecier pomidorowy,oraz pokrojone w drobną kosteczkę ogórki małosolne.
    Całość doprawić solą i pieprzem do smaku,zaciągnąć mąką(2 łyżki mąki rozmieszać w kilku łyżkach wody i wlać do gotującej się zupy).
  • Zupa gulaszowa.3. Do gotowej zupy wrzucić posiekaną natkę pietruszki.
    Podawać z pieczywem.

Porady

Do zupy można dodać kolorową paprykę,oraz różne rodzaje mięsa.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsodanie jednogarnkowepaprykaPomidoryzupaOgórki małosolneobiadZ różnych stron światazupa gulaszowasycąca zupa
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-1u5e1ax

Dodane przez: JulkaTomeczek

Zupa gulaszowa

Pyszna i sycąca zupa najlepiej...

zupa gulaszowa

Dodane przez: wiola

Zupa gulaszowa

Zmodyfikowana po naszemu wersja...

Zupa gulaszowa

Dodane przez: joanna30

Zupa gulaszowa

Sycąca, rozgrzewająca i pyszna....

Zupa gulaszowa

Dodane przez: Goszka

Zupa gulaszowa

Sycąca i rozgrzewająca,gęsta zupa...

zupa gulaszowa

Dodane przez: AnnaKoziel

Zupa gulaszowa

Pyszna, rozgrzewająca i sycąca...

Zupa gulaszowa

Dodane przez: ewelina89w

Zupa gulaszowa

Rozgrzewająca i sycąca zupa po...