Zupa grzybowa z torebki

1.5 (4 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś mam dla was przepis na przepyszną zupę z torebki z dodatkiem ziemniaków i makaronu, lubicie ?

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 porcja rosołowa drobiowa,
    2 łyżki suszonej włoszczyzny,
    1 łyżka przyprawy uniwersalnej,
    4 duże ziemniaki,
    3/4 szklanki drobnego makaronu,
    1 torebka zupy grzybowej w proszku 48 g,
    3 łyżki śmietany 18 %,
    1 łyżka pokrojonych liści pora,
    1 łyżka pokrojonych liści selera,
    4 ziarenka ziela angielskiego,
    1 liść laurowy,
    2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

1.5 (4 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa grzybowa z torebki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Do garnka wlać dwa litry wody, dodać porcje, suszoną włoszczyznę oraz przyprawę uniwersalną gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Jak już mięso miękkie wtedy dodać ziemniaki oraz makaron i gotować do miękkości ziemniaków na wolnym ogniu
  • zupa 2. Jak już ziemniaki są miękkie dodać rozrobiony proszek grzybowy ze śmietaną, zamieszać i pogotować na wolnym ogniu 5 minut, po wyznaczonym czasie dodać natkę pietruszki zamieszać i zdjąć z ognia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Włoszczyzna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować