1.Grzyby umyj, oczyść, pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej olej i masło klarowane. Wrzuć posiekaną cebulę, podsmaż, po czym dołóż przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie przełóż wszystkie grzyby i całość podsmażaj przez ok.20 minut. Po tym czasie dodaj posiekany koperek, oraz sól i pieprz.
2.Marchewki i ziemniaki umyj i obierz ze skórki. Ziemniaki pokrój w kostkę, a marchewkę w plasterki. Bulion doprowadź do wrzenia, po czym wrzuć warzywa i gotuj zupę pod przykryciem przez ok.15 minut.
3.Po tym czasie do garnka dodaj całą zawartość patelni i majeranek. Podgotuj do połączenia składników (ok.5 minut). W połowie szklanki wody dokładnie wymieszaj mąkę, dodaj śmietanę i kilka łyżek zupy. Całość powoli przelewaj do garnka z zupą. Po 5 minutach zupa jest gotowa do podania. Smacznego!
Komentarze