Zupa chlebowa po kaszubsku

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna zupa i prosty sposób zaradnych gospodyń na pozbycie się czerstwego chleba.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - chleb bez skórki (może byc niały lub razowy, świeży bądź czerstwy): 20 dekagramów
    - pomidory (poza sezonem można zastąpić przecierem pomidorowym): 4 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - posiekany lubczyk: 3 łyżki
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    - wywar warzywny (z marchewki, pora, selera, pietruszki, ziela i liścia): 1 litr
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Pieczywo Chleb

Zupa chlebowa po kaszubsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i wrzucić do posiekanej i zeszklonej na oleju cebuli. Dodać rozgnieciony czosnek, doprawić i dusić kilka minut. Chleb pokroić w kostkę lub połamać na kawałki. Wrzucić do wrzącego wywaru, dodać pomidory, doprawić. Gotować, ąz chleb się rozpadnie (ok. 10 minut). Posypac posiekanym lubczykiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować