Zupa cebulowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na zupę cebulową, którą przygotowałam z pieczonej cebuli. Podana z chrupiącą bagietką i żółtym serem. Polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 80 dag cebuli
    3 szklanki rosołu
    kawałek bagietki
    2 łyżki masła
    kawałek żółtego sera
    listki pietruszki do dekoracji
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół Bagietka Ser

Zupa cebulowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa cebulowa 1. Cebulę obieramy z łusek i kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy solą i pieprzem. Przekładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do blaszki. Pieczemy w piekarniku przez godzinę w temp. 180 stopni.
    Sposób przygotowania:
    Zupa cebulowa
    Cebulę obieramy z łusek i kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy solą i pieprzem. Przekładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do blaszki. Pieczemy w piekarniku przez godzinę w temp. 180 stopni.
    W międzyczasie ścieramy na tarce żółty ser i kroimy bagietkę.
    Upieczoną cebulę przekładamy do garnka z rosołem i blendujemy na gładki krem, doprawiamy przyprawami.
    Pokrojoną bagietkę smażymy na maśle z obu stron. Zupę przelewamy na talerze i kładziemy usmażoną bagietkę, posypujemy obficie startym żółtym serem. Dekorujemy listkami pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Cebula Masło Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować