Zupa cebulowa

4.97 (178 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Zupa cebulowa to dobry sposób na wszelkiego rodzaju infekcje. Jest smaczna, zdrowa i sycąca. Poniżej jedna z prostszych wersji.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 dużych cebul
    2-3 ząbki czosnku
    2-4 ziemniaki
    1 marchewka
    1 opakowanie serka topionego
    1,5 litra bulionu
    1-2 liście laurowe
    2-3 ziarenka ziela angielskiego
    Natka pietruszki
    Masło
Wystaw ocenę:

4.97 (178 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa cebulowa

Zupa cebulowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w pióra i podsmażamy na maśle. Mieszamy od czasu do czasu, żeby się nie przypaliło. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany czosnek, mieszamy i chwilę smażymy, po czym przekładamy do garnka. Następnie dolewamy bulion, dokładnie mieszając, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę. Dodajemy też liście laurowe i ziele angielskie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Serek topiony kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Gotujemy na wolnym ogniu aż serki się roztopią, a warzywa zmiękną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować