Zupa serowo-cebulowa

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Zupa jest po porostu przepyszna! Skromnie wygląda, ale smakuje fantastycznie! Podobna jest do zwykłej zupy ziemniaczanej, ale to nie to – zdecydowanie lepsze!

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 50 dag ziemniaków
    20 dag wędzonego boczku
    duża cebula
    ząbek czosnku
    20 dag żółtego sera
    100 g topionego serka
    2 łyżki śmietany 30%
    olej
    sól, pieprz, tymianek
    przyprawa do zup (ja używam sosu sojowego)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ser

Zupa serowo-cebulowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, zalać ok. 1,2 l wody, włożyć boczek (w całości) i gotować 20 min. Wyjąć boczek, kiedy przestygnie, pokroić w kostkę i przesmażyć na chrupiąco na oleju. Dodać posiekaną cebulę, zeszklić na złoto, włożyć przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać, przełożyć do garnka z ziemniakami, gotować kilka minut. Dosypać starty żółty ser, włożyć serek topiony. Mieszając gotować 10 min. Dodać śmietankę, przyprawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Sery Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować