Zupa buraczkowa ze szpinakiem i botwinką

4.2 (5 ocen)

  • 5 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Lubicie zupę buraczkową ? mam dla was przepis mojego pomysłu

  • 5 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 sztuki pałek z kurczaka,
    Z trzech opakowań młodych liści wybrać botwinkę i szpinak,
    150 g warzyw pasków - mieszanka chińska,
    2 łyżeczki cukru,
    1,5 łyżki octu 10 %,
    8 - 10 sztuk małych ziemniaków,
    5 łyżek buraczków tartych,
    5 łyżek śmietany 18 %,
    2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej,
    3 ziarenka ziela angielskiego,
    1 liść laurowy
    dodatkowo :

    jajka ugotowane na twardo ( można pominąć )
Wystaw ocenę:

4.2 (5 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa buraczkowa ze szpinakiem i botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać pałki kurczaka lub dowolne jakie kto lubi oraz warzywa i ziemniaki pokrojone w kostkę gotować na wolnym ogniu a w międzyczasie przebrać szpinak i botwinkę z opakowania młodych liści
  • zupa 2. Następnie przygotowane liście pokroić zasypać cukrem i wlać ocet wymieszać
  • zupa 3. Jak już w wywarze wszystko jest wystarczająco miękkie wtedy dodać przygotowane liście a po dwóch minutach buraczki tarte czerwone, chwile pogotować na wolnym ogniu i rozprowadzić w międzyczasie śmietanę z gorącym wywarem od zupy
  • zupa 4. Do pogotowanej przez chwilę zupy wlać przygotowana śmietanę i dodać ziela oraz liść laurowy zagotować lekko doprawić jeszcze według siebie i zdjąć z ognia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować