Zupa ze szpinakiem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna zupa , w której nie wyczuwam szpinaku, a to dobrze , bo za nim nie przepadam. Dzieciom mówię, że taki zdrowy, więc wypada ugotować. Końcowy efekt bardzo dobry, nawet mąż zjadł.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g. pieczarek
    200 g. mrożonego szpinaku
    1 cebula
    2 łyżki masła
    5 ziemniaków
    200 g. boczku wędzonego
    2 łyżki oleju
    4 szklanki rosołu
    1 łyżka mąki pszennej
    2 łyżki śmietany 15 % ukwaszonej
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ze szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Ziemniaki obieram, myję, kroję. Boczek kroje w kostkę. Na oleju podsmażam ziemniaki i boczek, dodaję rosół i gotuje. Pieczarki kroję w pół plasterki, a cebulę w kostkę. Cebulę szklę na maśle, dodaje pieczarki, duszę, dodaję do ziemniaków, mieszam. Do całości dodaję szpinak, chwilę gotuje. Śmietanę mieszam z mąką, zaprawiam zupę, mieszam. Doprawiam solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować