Zrazy w sosie pomidorowym

3 (2 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Brak Ci pomysłu na roladki schabowe, oto przepis dla Ciebie. Takie zraziki są idealne na różne uroczystości, a nadzienie samo rozpływa się w ustach, Zrazy w pomidorowym sosie również na niedzielny obiad.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 5 łyżeczek musztardy
    • 10 dag szynki w plastrach
    • 3 ogórki kiszone
    • 1 cebula
    • 1 szk. bulionu rosołowego lub kostka rosołowa
    • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    • 3 łyżki ketchupu pikantnego
    • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
    • 1 łyżeczka papryki słodkiej
    • ½ łyżeczki papryki ostrej
    • Sól
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Zrazy

Zrazy w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki 1. 1. Mięso kroję plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
    2. Każdy kawałek równomiernie smaruję musztardą, następnie na każdym kawałku mięsa układam plasterek szynki, słupek ogórka kiszonego, piórko cebuli.
  • roladki 2. 3. Mięso zwijam w roladki i smażę na rozgrzanym oleju. Gdy mięso zmieni kolor, podlewam jedną szklanką bulionu i gotuję około 30 minut.
  • zrazyy 3. 4. Na koniec dodaję koncentrat, ketchup, sos sojowy, wsypuję obie papryki oraz sól
    5. Sos zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.
  • zrazy 4. 6. Zrazy gotowe, podaję z sałatką oraz ziemniakami.
    7. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować