Zrazy w sosie paprykowym

0 (0 ocen)

  • 49 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kilka prostych składników i pyszne roladki z porą lądują ma Twoim talerzu. Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, nie mają sobie równych. Spróbuj i przekonaj się sama.

  • 49 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 100 g sera żółtego w plastrach
    • 100 g szynki w plastrach
    • 200 g pasty paprykowej
    • 2 szk. wody
    • 1 łyżka oregano
    • 1 łyżka Bazyli
    • 1 łyżka tymianku
    • ½ łyżeczki papryki ostrej
    • 1 łyżeczka papryki słodkiej
    • Pieprz
    • Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zrazy

Zrazy w sosie paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
    2. Na każdym kawałku mięsa układam po plasterku sera oraz szynki.
    3. Mięso zwijam w roladki.
  • zrazy 2. 4. Do naczynia żaroodpornego wlewam pastę paprykową, wodę, wsypuję oregano, tymianek, bazylię, paprykę słodką oraz ostrą, sól. Wszystko mieszam i układam roladki z mięsa.
    5. Piekę w rozgrzanym piekarniki, bez przykrycia 40 minut w 180°C.
  • zrazy 3. 6. Roladki gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówka.
    7. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować