Ziemniaki zapiekane z boczkiem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Po prostu pyszne:)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki
    16 plasterków sera żółtego mierzwionego
    150 g boczku wędzonego
    200 pieczarek
    Sól i pieprz
    2 łyżki masła
    Słodka papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Ziemniaki zapiekane z boczkiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na odrobinie masła, solimy i pieprzymy.
    Ziemniaki gotujemy w mundurach. Obieramy ze skórki.
    Boczek smażymy na rozgrzanej patelni by zrobił się chrupiący.
  • 2. Ziemniaki przecinamy w poprzek.
    Wydrążamy z nich środek i ścinamy spody, by stabilnie stały na blaszce.
    W każde zagłębienie kładziemy po dwa plasterki sera, trochę boczku i pieczarek.
    Wszystko układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Zapiekamy ok 10 minut w 150 stopniach.
    Posypujemy słodką papryką.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Pieczarki Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (146 ocen)

ziemniaki zapiekane z boczkiem

To może cię zainteresować