Wiosenny torcik naleśnikowy z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki: jajko zmiksować z mąką, mlekiem, solą i odstawić na 15 minut. Patelnię rozgrzać, posmarować jedną łyżeczką oleju, rozprowadzić ciasto i smażyć placek z obu stron. Łącznie usmażyć sześć, dość grubych naleśników.
2.Cukinię umyć, pokroić w półplastry, papryki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w paski. Warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju do miękkośći i wystudzić. Łososia pokroić na mniejsze kawałki. Twarożek wymieszać z jogurtem naturalnym, sokiem z cytryny, rozciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym koperkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
3.Naleśnik położyć na paterze, posmarować twarożkiem, rozłożyć warzywa i kawałki łososia, przykryć naleśnikiem. Powtarzać do wyczerpania składników. Torcik udekorować pomidorkami koktajlowymi, gałązkami koperku i podawać od razu. Smacznego!
Komentarze