Wiosenny torcik naleśnikowy z łososiem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo lubimy naleśniki nie tylko na słodko, ale też z innymi farszami. Polecam farsz z twarożkiem, warzywami i łososiem.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 dag mąki 
    1 jajko
    1 szklanka mleka
    1/2 szklanki wody gazowanej
    200 g łososia wędzonego
    1 cukinia
    1 mała paryka czerwona i żółta
    300 g twarożku śmietankowego
    150 g jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku
    pół pęczka koperku
    2 łyżki soku z cytryny
    3 łyżki oleju
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Wiosenny torcik naleśnikowy z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki: jajko zmiksować z mąką, mlekiem, solą i odstawić na 15 minut. Patelnię rozgrzać, posmarować jedną łyżeczką oleju, rozprowadzić ciasto i smażyć placek z obu stron. Łącznie usmażyć sześć, dość grubych naleśników.
  • Wiosenny torcik naleśnikowy z łososiem 2. Cukinię umyć, pokroić w półplastry, papryki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w paski. Warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju do miękkośći i wystudzić. Łososia pokroić na mniejsze kawałki. Twarożek wymieszać z jogurtem naturalnym, sokiem z cytryny, rozciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym koperkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Wiosenny torcik naleśnikowy z łososiem 3. Naleśnik położyć na paterze, posmarować twarożkiem, rozłożyć warzywa i kawałki łososia, przykryć naleśnikiem. Powtarzać do wyczerpania składników. Torcik udekorować pomidorkami koktajlowymi, gałązkami koperku i podawać od razu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować