Fajny ciekawy deser super się sprawdzi się na co dzień jak od święta .Przełożony kajmakiem,dżemem i kremem kakaowym z dodatkiem owoców to bardzo smaczna kompozycja.
2 godz.
Dla 1 osoby
Składniki:
Na ciasto naleśnikowe budyniowe
400 ml,mleka
400 ml. wody
3 jajka duże
2 budynie waniliowe
Mąki tyle aby ciasto było lejące ( niezbyt gęste ,ale też nie za rzadkie )
1/4 szklanki oleju
do przełożenia
masa kajmakowa
krem śmietanowy z dodatkiem 1 łyżki kakao( kremówka ubita z cukrem pudrem i kakao)
dżem wiśniowy
owoce do dekoracji
polewa czekoladowa
Torcik naleśnikowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Usmażyć naleśniki .wyszło 16 szt
2.Przekładałam na przemian smarując każdy naleśnik w kolejności
✔kajmak
✔krem śmietanowy
✔dżem wiśniowy
Całość polałam polewą czekoladową ( rozpuściłam w kąpieli wodnej i tabliczkę czekolady gorzkiej i dodałam łyżkę masła )
Udekorowałam owocami i ciasteczkami
Tort włożyłam do lodówki na całą noc .
Komentarze