Wiosenne jajka faszerowane

4.5 (205 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Przekąska nie tylko na święta wielkanocne. Dla lubiących zjeść coś świeżego, wiosennego w sam raz! Jajka faszerowane nowalijkami. Czuć wiosnę!

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 5 jajek
    * 6 szt. rzodkiewek
    * ok. 6-8 cm ogórka
    * szczypiorek
    * majonez
    * sól, pieprz
    * ulubione kiełki
Wystaw ocenę:

4.5 (205 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przekąski

Wiosenne jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotowałam na twardo i ostudziłam.
    Przekroiłam na pół i wyjęłam żółtka.
    Rzodkiewkę i ogórka pokroiłam w bardzo drobną kosteczkę. Szczypiorek posiekałam. Żółtka rozgniotłam widelcem.
    Wymieszałam wszystko z 2 łyżkami majonezu, przyprawiłam do smaku solą i pieprzem.
    Nakładałam farsz do jajek i przed podaniem ozdobiłam kiełkami, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Nowalijki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować