REKLAMA

Wiosenne jajka faszerowane

wyświetlono: 1475 | dodany do książki kucharskiej: 5 | polecenia: 0

Przekąska nie tylko na święta wielkanocne. Dla lubiących zjeść coś świeżego, wiosennego w sam raz! Jajka faszerowane nowalijkami. Czuć wiosnę!

opublikowany: 09.02.2020
Udostępnij Pinterest
  • dla 10 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • * 5 jajek
    * 6 szt. rzodkiewek
    * ok. 6-8 cm ogórka
    * szczypiorek
    * majonez
    * sól, pieprz
    * ulubione kiełki
Ocena:

(średnia 4.5 z 194 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotowałam na twardo i ostudziłam.
    Przekroiłam na pół i wyjęłam żółtka.
    Rzodkiewkę i ogórka pokroiłam w bardzo drobną kosteczkę. Szczypiorek posiekałam. Żółtka rozgniotłam widelcem.
    Wymieszałam wszystko z 2 łyżkami majonezu, przyprawiłam do smaku solą i pieprzem.
    Nakładałam farsz do jajek i przed podaniem ozdobiłam kiełkami, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: czarrna DSC_2816

Wiosenne jajka faszerowane

Przystawka na świąteczny stół

kategoria: jajko jajka faszerowane Przystawki opublikowany: 07.04.2019 | wyświetlono: 1415 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: Alex M Alex M

Wiosenne jajka faszerowane

Przepyszne jajka! Lekki i wiosenny farsz, z koperkiem i rzodkiewką, na bazie mascarpone, polecam :)

kategoria: faszerowane jajko Przystawki opublikowany: 20.08.2016 | wyświetlono: 1272 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: joanna74 joanna74

Wiosenne jajka faszerowane

Proste, szybkie i smaczne

kategoria: jajko jajka faszerowane Przystawki majonez opublikowany: 15.04.2011 | wyświetlono: 587 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE