Wiosenne jajka faszerowane

  • wyświetlono: 300 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Przekąska nie tylko na święta wielkanocne. Dla lubiących zjeść coś świeżego, wiosennego w sam raz! Jajka faszerowane nowalijkami. Czuć wiosnę!

IMG_3861
  • 10 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

* 5 jajek
* 6 szt. rzodkiewek
* ok. 6-8 cm ogórka
* szczypiorek
* majonez
* sól, pieprz
* ulubione kiełki

Sposób przygotowania przepisu:

Wiosenne jajka faszerowane

  • 1. Jajka ugotowałam na twardo i ostudziłam.
    Przekroiłam na pół i wyjęłam żółtka.
    Rzodkiewkę i ogórka pokroiłam w bardzo drobną kosteczkę. Szczypiorek posiekałam. Żółtka rozgniotłam widelcem.
    Wymieszałam wszystko z 2 łyżkami majonezu, przyprawiłam do smaku solą i pieprzem.
    Nakładałam farsz do jajek i przed podaniem ozdobiłam kiełkami, rzodkiewką i szczypiorkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkaWielkanocwiosnanowalijki

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

Faszerowane jajka nie tylko będą...

jajka

Dodane przez: epelc26

Jajka faszerowane szpinakiem i fetą

Bardzo proste, zdrowe i kolorowe...

Jajka faszerowane brokułem

Dodane przez: JulkaTomeczek

Jajka faszerowane brokułem

Idealna przekąska na imprezy.

jajka

Dodane przez: Kaska

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Pyszne połączenie jajek i tńczyka

Jajka faszerowane pastą z bobu

Dodane przez: Krystyna32

Jajka faszerowane pastą z bobu

Smaczne i apetyczne jajka.

jajka faszerowane

Dodane przez: elka72

Jajka faszerowane pastą z zielonego groszku

Jajka z groszkowo-chrzanowym farszem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE