Wiosenne jajka faszerowane

4.5 (195 ocen)

Przepyszne jajka! Lekki i wiosenny farsz, z koperkiem i rzodkiewką, na bazie mascarpone, polecam :)

Składniki:



  • 5 jajek
    3 łyżki mascarpone
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    4 duże rzodkiewki
    2 łyżki koperku
    sól i pieprz do smaku
    kilka piórek szczypiorku
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Jajko Przystawki

Wiosenne jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek. Przekroić na pół, wyjąć żółtka.

    Rzodkiewki umyć, odciąć końce, pokroić w kosteczkę.

    W głębokim talerzu utrzeć żółtka z mascarpone i jogurtem.

    Koperek opłukać, osuszyć i posiekać. Dodać razem z rzodkiewką do masy, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.

    Połówki białek napełnić przygotowanym farszem. Ułożyć na talerzu lub półmisku. Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać, posypać jajka po wierzchu (można użyć koperku).


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mascarpone Rzodkiewka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować