Wiosenne jajka faszerowane

0 (0 ocen)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Proste, szybkie i smaczne

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka ugotowane na twardo: 7 sztuk
    - ogórki konserwowe: 2 sztuki
    - chrzan w słoiczku: 2 łyżeczki
    - majonez: 1 łyżka
    - pieprz czarny mielony: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Wiosenne jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka, białka odłożyć na ozdobny talerz lub półmisek.
  • 2. Żółtka posiekać razem z jednym całym jajkiem.
  • 3. Ogórki pokroić w drobniutką kosteczkę, wrzucić do żółtek.
  • 4. Dodać chrzan i majonez, doprawić pieprzem. Dokładnie wymieszać.
  • 5. Masą nadziewać połówki jajek. Ozdobić według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Pieprz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować