Wióry waflowe na truskawkowym musie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WAFLE: Roztop masło pozostaw je do ostygnięcia. Zmieszaj suche składniki ze sobą, a później z wodą do utworzenia jednolitej masy. Na koniec wmieszaj porcjami masło. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia nałóż porcję ciasta (około 1-1,5 łyżki) i rozprowadź szpatułką do grubości 1 mm. Piecz przez 5 min w temperaturze 200 stopni. Po wyjęciu ciasto oddziel od papieru i delikatnie pokrusz.
2.MUS: Połowę porcji truskawek, miód, miętę, skórkę z cytryny zmiksuj na gładką masę.
3.SERWUJEMY: Do wybranego naczynka dodaj warstwami: około dwie łyżki jogurtu, szczyptę brązowego cukru. Pozostałą część truskawek pokrój w plasterki i uszczelnij nimi warstwę jogurtu. Na koniec dwie łyżki musu, wiórki waflowe.
Smacznego :)
Komentarze